Pozostałe >> Sprzęt >> Jaka karta graficzna do SW
Autor Wypowiedź
2010-08-03, 18:51
Pomógł 0 raz(y).
Witam
Mam takie pytanie czy jest może jakś lista kart graficznych współpracująca z SW
Czym się kierowac wybierając karte ???

Panienka do wszystkiego
2010-08-03, 18:54
Pomógł 36 raz(y).
czesc,

tu mozesz polookac...

[url=http://www.solidworks.com/sw/support/videocardtesting.html]http://www.solidworks.com/sw/support/videocardtesting.html

Pozdr. tomek

Certifikowany Instruktor SolidWorks®
2010-08-03, 19:53
Pomógł 93 raz(y).
Poczytaj w internecie n/t kart - nawet na tym forum było pare tematów. Profesjonalene karty to Ati Firepro oraz Quadro - przy czym te drugie sa duza drozsze przy nizszym wspolczynniku cena/wydajnosc.
SW dziala takze ze "zwyklymi" kartami, natomiast odradzam karty zintegrowane (w laptopach).
Kierowac nalezy sie doswiadczeniem, bo nawet to, ze na stronie SW podane sa wymagania i np. kryterium: do 200 operacji, powyzej itp - to o niczym nie swiadczy. Operacje moga byc bardzo rozne...

NApisz do czego chcesz wykorzystywac komputer to latwiej bedzie cos napisac:)

2010-08-03, 22:08
Pomógł 0 raz(y).
kompa będe wykorzystywał na 2 sposoby
1. do pracy na amatorskim cnc (to będzie śmiga na Linuxie)
2. do zabawy i pierszych kroków w SW (oczywiście SW będzie stawiane na Win)
Obecnie szukam kompa ale celuje w Xeona 2,4 ghz lub co bardziej domnie przemawia 2xXeon2,4g
jak wiadomo w takich zestawach po "serwerowych" karty są słabe i odrazu mam zamiar zmienic na coś bardziej odpowiedniego.

Certifikowany Instruktor SolidWorks®
2010-08-04, 07:48
Pomógł 93 raz(y).
Z Xeonem wysoko mierzysz...ale ok,
Wyszukaj w ostatniej zakładce pod hasłem benchmark dwa tematy, tam w wynikach jest zestawienie komputerów i można podejrzeć różne modele, dużo tzw. składaków z różnymi kartami. Niestety przytoczone karty Ati lub Nvidii sa dosc drogie jezeli kupuje się je oddzielnie... z pewnością w serwisach aukcyjnych można kupić nieco taniej.

Do nauki to wystarczy duo 2.2, ramu 2GB, karta Radeon z min. 256 pamieci wlasnej. Oczywiscie jezeli procesor bedzie rzedu 2.8 lub 3 to lepiej, ramu 4 ale wowczas konieczne system x64, no i karta moze być bardziej zaawansowane z 1GB pamięci.

PSWUG

Strefa Resellera

Publikuj

Społeczność

Ankieta

Linki

RSS