Autor | Wypowiedź |
2016-04-22, 10:39
Pomógł 0 raz(y).
|
Czesc, Mam problem z dosc duzym zlozeniem, a mianowicie po zapisaniu podzlozenia w pliku zewnetrznym zostaly zerwane wiazania czesci do podlozenia (Status out of context). Czesci zostaly zapisane wewnetrznie do podlozenia. Wyglada to tak jak na zalaczonym ponizej obrazku. ![]() Pytanie jest co bylo tego przyczyna i czy da sie to naprawic? Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam. |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2016-04-23, 11:14
Pomógł 409 raz(y).
|
Otwórz to podzłożenie i spróbuj zapisu poprzez Zapisz jako, uwzględniaj wszystkie odniesione dokumenty. W trybie zaawansowanym można natomiast zaznaczyć dodatkowo przerwana odniesienia i wirtualne komponenty. Żeby poznać przyczynę, trzeba by się nieco bardziej zagłębić w strukturę złożenia i powiązań kontekstowych. |
|
|
2016-04-23, 14:45
Pomógł 0 raz(y).
|
Wyglada na to, ze nazwa pliku do jakiego sie odnosi czesc zostala zmieniona przez program - podkreslilem ja na czerwono. Co jest dziwne, poniewaz zadne zlozenie/podlozenie w moim pliku takiej nazwy nie ma.![]() Nazwa zlozenia glownego: 22RS_Kitchen Nazwa podlozenia: F_009_22RS_0001 W tym przypadku opcja zapisz jako z uwzglednionymi wszystkimi dokumentami nie zadzialala. |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2016-04-23, 15:58
Pomógł 409 raz(y).
|
Ok, ale nazwa wirtualnego komponentu zawiera w sobie nazwe złożenia z "^". Plik przenośny podobno ma problem ze zbyt długimi nazwami - szczegółów nie znam ale wiem o tym od użytkowników. Może na tym polega problem. |
|
|
2016-04-25, 09:11
Pomógł 0 raz(y).
|
Jest to bardzo prawdopodobne. Dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam. |
|
|