Autor | Wypowiedź |
2020-04-08, 07:54
Pomógł 1 raz(y).
|
Dzień dobry, Z problemem, który opisuję poniżej borykam się już od lat, tak długo że uznałem to za jego cechę, a nie błąd. :) Ale może istnieje z tego wyjście, więc zapytam. Podczas dzielenia wypraski na matrycę i stempel, na etapie ręcznego tworzenia powierzchni neutralnych, widok części powierzchni, które dla wygody mam wygaszone sam się przywraca. Następuje to z każdą drobną zmianą, nawet zwykłe otwarcie szkicu powoduje, że część powierzchni staje się znów widoczna. I tak setki razy zanim skończę podział, co jest dość męczące. Czy jest jakieś wyjście z tego problemu? Pozdrawiam |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2020-04-08, 10:46
Pomógł 409 raz(y).
|
Też mi się zdarzyło, ale nie wiem czy to reguła. Jaka wersja SW? Może trzeba utworzyć stan wyświetlania i w nim poukrywać, ale wymagałoby to sprawdzenia. |
2020-04-08, 12:01
Pomógł 1 raz(y).
|
Wersja SW 2014 SP5. Zdarza mi się to dość regularnie, szczególnie przy większych, bardziej skomplikowanych modelach. Stworzenie nowego stanu wyświetlania nie pomogło. No nic, jakoś się przemęczę. |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2020-04-08, 12:58
Pomógł 409 raz(y).
|
No to skorzystaj z opcji Usuń obiekty i po prostu usuń powierzchnię zamiast wygaszać. Jeżeli będziesz chciał przywrócić - wygaszasz operację usuwającą. |
2020-04-08, 13:03
Pomógł 1 raz(y).
|
Spróbuję, dzięki. Aczkolwiek mam nadzieję, że późniejsze wygaszenie nie popsuje drzewka operacji. :) |
|
|
2025-02-24, 13:39
Pomógł 0 raz(y).
|
Proszę sprawdzić, czy opcja "Dynamiczne ukrywanie/pokazywanie" nie jest włączona, ponieważ może ona powodować nieoczekiwane zmiany widoczności powierzchni. Warto również spróbować naprawić geometrię modelu za pomocą funkcji "Sprawdź" lub "Napraw geometrię", aby wyeliminować ewentualne błędy. _______________________________________ https://serwisogrzewania24.pl/oferta/przylacza-gazowe/ |
|
|