Autor | Wypowiedź |
2020-03-27, 17:18
Pomógł 18 raz(y).
|
Nakładam "appearance" na poszczególne elementy złożenia. Wygląda OK. Przepraszam, ale nie wiem jak to się nazywa w wersji PL, chodzi o nałożenie faktury np. matowego plastiku na element. Zamykam SW, otwieram złożenie i niektóre powierzchnie na elemencie nie mają nałożonego wyglądu. Muszę z tego złożenia otworzyć ten podzespół, zamknąć (nic nie zmieniając) i wówczas wygląda poprawnie. Inna sprawa - na modelu wygląda wszystko OK,ale na renderze już znikają "appearance" z niektórych elementów. Losowo. Bug, czy coś innego? |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2020-03-27, 20:05
Pomógł 409 raz(y).
|
Bug jak nic, wykonuję mnóstwo renderów i nie mam takich objawów. Oczywiście możesz pokombinować, nakładać na poziomie części, sprawdzić jakie są ustawienia stanów wyświetlania (czy powiązane z konfiguracjami), możesz włączyć przechowywanie wyglądów w plikach - ale i tak opisane zjawisko nie powinno mieć miejsca. BTW. po polskiemu to się nazwa "wyglądy". |
|
|
2020-03-27, 21:41
Pomógł 18 raz(y).
|
Teraz zauważyłem jeszcze jeden problem. Jeden z elementów złożenia jest odciążony i dopóki go nie odciążę, to go nie widać na renderze. Na modelu jest. |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2020-03-27, 21:57
Pomógł 409 raz(y).
|
W trybie odciążonym mogą niestety dziać się takie rzeczy. Zależy też, na jakim poziomie nadane są wyglądy, ale generalnie tryb odciążony nie jest dobrym pomysłem do renderingów. |
|
|