Autor | Wypowiedź |
Smiter
2012-01-30, 15:33
Pomógł 0 raz(y).
|
Witam, krótkie pytanie - tworząc sekwencję ruchów (symulację) przy wykorzystatniu zdarzeń można używać napędów, sprężyn itd... oraz! wiązań. Wszystko "fajnie - pięknie", ale mamy dostęp tylko do wiązań z najwyższego poziomu. Wiązania zastosowane w podzłożeniach są niedostępne;( Czy jest jakiś sposób, aby dostać się do nich, bądź sterować nimi w inny sposób? Aż nie chce mi się wierzyć, że do wykonania takiej analizy musimy użyć modelu bez podzłożeń?! Innymi słowy (na przykładzie): w jednym podzłożeniu mam sekcję, w której chcę wyzwolić siłownik. "Dojechać" nim do produktu (z innego złożenia). Następnie włączyć wiązanie /wspólnie/, aby "przykleić" produkt. Znowu wyzwolić siłownik i już z "przyklejonym" produktem pojechać w inny obszar. Jak to zrobić? Z góry dziękuje za wskazówki. |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2012-01-30, 15:44
Pomógł 409 raz(y).
|
Jak podzłożenie jest elastyczne to można wiązać poszczególne jego komponenty z częściami z innych podzłożeń. A co w praktyce odpowiada wiązaniu wspólnie? Przychodzi mi na myśl jedynie jakiś elektromagnes przyciągający podczas zbliżenia inną część. No bo jeżeli siłownik "pcha" inną część to nie wiązaniem tylko kontaktem to określ. |
|
|
Smiter
2012-01-30, 18:45
Pomógł 0 raz(y).
|
Oczywiście jest elastyczne, można wiązać między częściami z innych podzłożeń - zgoda. Niestety tylko poprzez wymuszenia via napęd oraz kontakty itp.; wiązań brak. Jakaś porada? Pytasz o praktykę [wspólnie] - elektromagnes owszem, w tym przypadku chodzi jednak o podciśnienie;) |
|
|