Autor | Wypowiedź |
Użytkownik usunięty
|
|
![]() |
Muszę zamodelować bryły kilku liter, mogę to wszystko rozrysować ale podejrzewam że zejdzie mi z tym trochę czasu a po drugie literki nie będą tak idealne. Czy mogę wykorzystać litery z np Worda z tego co się orientuję są takie literki lub może z Corela i przenieś, skopiować do solida .... jak taką operację przeprowadzić, jak zapisać takie litey z jakim rozszerzeniem o ile w ogóle można coś takiego wykonać? |
|
|
SOLIDWORKS 2018
2013-10-08, 20:49
Pomógł 43 raz(y).
|
Jak w rysunkach poniżej. Najpierw szkic - tekst a potem operacja - wyciągięcie.![]() ![]() ![]() |
Użytkownik usunięty
|
|
![]() |
Dzięki |
|
|
Użytkownik usunięty
|
|
![]() |
Widzę że nie można tego wymiarować, chyba że się mylę |
|
|
Anderk
2013-10-12, 13:36
Pomógł 0 raz(y).
|
Witam czy istnieje Solidcam po polsku>? |
|
|
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona
2013-10-12, 18:30
Pomógł 4 raz(y).
|
Witaj, tak jest solidcam po polsku :) |
|
|
Anderk
2013-10-13, 00:04
Pomógł 0 raz(y).
|
Witaj Andrzeju Nie wiesz skąd mógłbym sobie sciągnąć taka spolszczoną wersję ? |
|
|
SOLIDWORKS 2018
2013-10-14, 11:40
Pomógł 43 raz(y).
|
Kowalski Krzysztof Widzę że nie można tego wymiarować, chyba że się mylę hmm, zrobiłem tak: Najpierw szkic i wyciągnięcie tekstu. ![]() Potem, nowy szkic i rzutowanie krawędzi/ścian na płaszczyznę (równoległą do tej co pierwszy napis, albo nawet na tą samą - przednią akurat u mnie) ![]() Następnie, ukrywasz pierwszą operację wyciągnięcia i edytujesz drugi szkic. Trzeba w nim usuąć relacje po rzutowaniu i można wymiarować, ale szczerze powiedziawszy to trochę trudne zadanie wymiarować takie litery - bo najpierw trzeba nadać relacje np. równloegłości itp. a potem panować, żeby szkic (litera) się nie rozjechał. ![]() ![]() ![]() |
.
2013-10-14, 11:58
Pomógł 52 raz(y).
|
A nie lepiej wymiarować tekst wielkością czcionki i parametrami tekstu ( dopasowanie) i długością linii szkicu, na której opiera się tekst. No chyba, że ktoś chce zrobić sobie inne literki. |
|
|
2013-10-28, 12:29
Pomógł 1 raz(y).
|
Bednarczyk Andrzej Witam czy istnieje Solidcam po polsku ? Potrzebujesz to do celów - edukacyjnych czy zawodowych? Na wszelkich portalach z tym o czym się nie mówi znajdziesz masę wersji. Każda obecnie wypuszczona wersja Multilanguage ma wbudowany polski. Jeśli będzie problem pisz, PW |
|
|