Autor | Wypowiedź |
2014-11-27, 16:30
Pomógł 0 raz(y).
|
Witam. Zaczynając przygodę z Solidworks już na początku pojawił się pewien problem. Mianowicie korzystam z wersji studenckiej Solidworks x64 i rozwiązuje kolejne polecenia z samouczka. Doszedłem do momentu kiedy muszę kliknąć opcję widok przekroju (w pasku narzędzi widok) jednak jest ona zablokowana. ![]() Wszystko wcześniej robiłem według poleceń samouczka. Dlaczego mam opcje widoku zablokowane? Może jest to wina wersji Solidworks? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2014-11-27, 16:41
Pomógł 409 raz(y).
|
Ten przekrój z samoczuczka ma starą ikonkę, dotyczy ona rysunków (ten cały pasek narzędzi po lewej jest do rysunku). Ty powinieneś wybrać |
2014-11-27, 19:05
Pomógł 0 raz(y).
|
Dziękuję bardzo :) |
|
|
_
2015-05-21, 11:46
Pomógł 0 raz(y).
|
Witam Mam pytanie co do funkcji widoku przekroju. Czy jest możliwość zapisania kilku rodzaji takich widoków, tak aby później można było by podejrzeć w szybki i prosty sposób. Podczas wyboru przekrojów w drzewie property menager jest na końcu opcja zapisz, lecz po zapisaniu nie mam pojęcia gdzie to się zapisuje. Nie wiem jak otworzyć ten zapisany widok. Prosze o pomoc. Używam SW 2015 SP 1.1 |
|
|
_
2015-05-21, 11:46
Pomógł 0 raz(y).
|
WitamMam pytanie co do funkcji widoku przekroju. Czy jest możliwość zapisania kilku rodzaji takich widoków, tak aby później można było by podejrzeć w szybki i prosty sposób. Podczas wyboru przekrojów w drzewie property menager jest na końcu opcja zapisz, lecz po zapisaniu nie mam pojęcia gdzie to się zapisuje. Nie wiem jak otworzyć ten zapisany widok. Prosze o pomoc.Używam SW 2015 SP 1.1 |
|
|
SOLIDWORKS 2018
2015-05-21, 12:24
Pomógł 43 raz(y).
|
Jak zapiszesz. to potem spacja i masz te przekroje.![]() |
_
2015-05-27, 11:53
Pomógł 0 raz(y).
|
Dzięki wielkie o to mi właśnie chodziło :-)) |