Autor | Wypowiedź |
2018-09-27, 11:29
Pomógł 0 raz(y).
|
Witam niedawno przeinstalowałem solida z 2017 na 2018. Od tamtego czasu pojawia się troszkę irytujący problem. Otóż w momencie kiedy mam uruchomionego solida otwieram część robioną w starszej wersji i wtedy solid tak jakby uruchamiał się od nowa |
|
|
CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2018-09-27, 12:05
Pomógł 409 raz(y).
|
To otwieraj poprzez otwórz a nie 2x klikając. Trzeba ustawić domyślne otwieranie za pomocą SOLIDWORKS Launcher. Ponadto dobrze jest aktualizować pliki do bieżącej wersji (harmonogramem) ale nikt chyba tego nie robi... |
|
|
2018-10-06, 13:20
Pomógł 3 raz(y).
|
Kamil, zrób tak, przejdź do ścieżki: C:Program FilesSOLIDWORKS CorpSOLIDWORKS oraz uruchom SLDWORKS.exe jako administrator. Następnie wejdź do Opcji SW, przejdź do kategorii Eksplorator plików i wciśnij przycisk "przywróć domyślne skojarzenia plików", następnie wyłącz SW. Powinno działać, jak nie to tak jak Paweł pisał, ustaw otwieranie plików SW za pomocą SOLIDWORKS Launcher. ![]() Btw. robiłem nieraz testy wydajnościowe na pracy z plikach, które nie są przekonwertowane do nowej wersji programu, potwierdzam, że jest duża różnica, dlatego warto pliki przebudowywać zawsze. |
|
|