Autor | Wypowiedź |
2012-09-03, 21:57
Pomógł 0 raz(y).
|
Witam, mam nietypową prośbę, otóż chciałem tylko byście pomogli mi wybrać najprostszy z pięciu modeli, które będę musiał wykonać w programie Solid Works. Moje doświadczenie jest tak małe, że nie chcę się zniechęcić, zwłaszcza, że muszę umieć się tym posługiwać na maturę... Oto pięć modeli podstaw na przybory do pisania. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiem, że powinienem zacząć oglądać tutoriale, ale to dopiero uda się zrobić w październiku, podczas przerwy halloweenowej. Po prostu nie mam czasu, a projekt ma być na luty, to jest jeszcze chwila czasu. Oczywiście projektem nie będzie żaden z niżej wymienionych podstawek, to tylko na praktykę, abym mógł odkryć wszystkie zalety programu. :) Z góry dziękuję, może jakieś rady dotyczące modelowania poszczególnych wyborów? |
|
|
2012-09-04, 08:10
Pomógł 18 raz(y).
|
Tak naprawdę dla kogoś z praktyką każdy z nich jest prosty. Ale skoro nie masz doświadczenia, zrób temperówkę, jest banalna. I nie ma zbyt wiele tu do tłumaczania, tylko operacje podstawowe - wyciągnij, obróć, wytnij itd. |
2012-09-04, 19:35
Pomógł 0 raz(y).
|
Bardzo dziękuję za odpowiedź, właśnie się dowiedziałem, że podczas lekcji będę mógł zaglądać na filmiki instruktażowe a także liczyć na pomoc nauczyciela. Może generalnie jakieś porady na początek? Po prostu zacząć robić coś, co jest pokazane na Youtube, czy może teoretycznie do tego podejść i tylko "wchłonąć" informacje? :)) |
|
|
Panienka do wszystkiego
2012-09-04, 20:10
Pomógł 66 raz(y).
|
A tam Youtube - pozniej... Zacznij od tego: ![]() Pozdr. tomek |
|
|
2012-09-04, 21:58
Pomógł 0 raz(y).
|
No i jeszcze raz wielkie dzięki, jakby coś, to napiszę, ale myślę, że na tym etapie to mi wystarczy. Dzięki! :) |
|
|