SolidWorks >> Arkusze blachy >> Stół loftowy
Autor Wypowiedź
2025-04-29, 17:48
Pomógł 0 raz(y).
Może ktoś podpowie jak podejść do tematu, czy blachy czy bryły i potem konwersja na blachy ....
dwie nogi przecinające się każda o kształcie trójkąta, jedna blacha będzie gięta druga dospawana i oczywiście zaślepki góra dół. Krawędzie blach będe musiał ściąc pod odpowiednim kątam. Jak się za to zabarć? myślałem wyciągnięcie po profilach, potem skorupa, odcięcie jednej powierzchni ... tylko czy mi potem te dwie części przekonwertuje na blachy? może ma ktoś sprawdzone rozwiązanie na coś takiego i mógłby się nim podzielić?

CSWP, CSWE, CSWI *** solid-blog.pl ***
2025-04-29, 18:57
Pomógł 409 raz(y).
W wyciągnięciu po profilach jest jeden ważny warunek - końce muszą dać się połączyć linią prostą. Jeżeli masz konkretne pytania to pytaj, ale wrzuć jakiś obrazek.

2025-04-29, 19:50
Pomógł 0 raz(y).
coś takiego

2025-04-29, 21:48
Pomógł 0 raz(y).
Po operacjach widać jak robiłem, i tu nie chce mi zamienić tą część na samym dole na blachę

2025-04-30, 09:29
Pomógł 409 raz(y).
Nie widzę tego dokładnie. Ale spróbuj skonwertować 2x do szkicu 3D końcowe krawędzie w kształcie L i wyciągnąć od nowa po profilach blach.

2025-05-01, 19:37
Pomógł 0 raz(y).
Nie chce wstawić szkicu 3D ... udało mi się zamienić tą L na blachę ale dziwnie nadbudowuje te cienkie powierzchnie, szczególnie na promyku i przez to chyba nie che prawidłowo rozłożyć, rozkłada tylko jeden bok

te dwa profile one się przecinają, tak to wygląda

2025-05-01, 20:02
Pomógł 409 raz(y).
Musiałbym model zobaczyć, na tym obrazku poprzednim było skręcenie - ściany nie były płaskie, w tym problem.

2025-05-01, 20:16
Pomógł 0 raz(y).
Nie ma już skręcenia, poprawiłem poszczególne linie szkiców są równoległe ... moze na maila podeślę? próbowałem też wyciągnięciem po profilach, nie w blachach, widząc podgląd wydawało się że nie powinno być problemu ale i tu też nie udało się

2025-05-01, 20:50
Pomógł 409 raz(y).
keska@cadvantage.pl - napisz od razu która wersja sw

PSWUG

Strefa Resellera

Publikuj

Społeczność

Ankieta

Linki

RSS

BOT